Conferinta Terapia tulburarilor de limbaj și comunicare

Conferinta Terapia tulburarilor de limbaj și comunicare -implicații psiho-educaționale
Read/Post Comment: 0 Posted by Trifu Raluca /  03.10.2019

Conferința Națională

Terapia tulburarilor de limbaj și comunicare
-implicații psiho-educaționale-

ASTTLR are plăcere de a vă invita în data de 12 Octombrie 2019, începând cu ora 09.00 la Conferința  intitulată 

Terapia tulburarilor de limbaj și comunicare

-implicații psiho-educaționale-

Locul de desfăşurare: Amfiteatrul Roșu, Universitatea de Medicină și Farmacie Veterinară - USAMV, Calea Mănăștur nr. 3-5, Cluj-Napoca.
Participare gratuită pentru membri ASTTLR!

Pentru inscrieri vă rugăm să accesați acest link.
Programul conferinței este disponibil aici
 

printer friendly {PDF=create pdf of this news item^news.46}

Conferința Națională

Evaluarea timpurie a limbajului oral și a abilităților de scris
Read/Post Comment: 0 Posted by Trifu Raluca /  27.05.2019

Conferința Națională

Evaluarea timpurie a limbajului oral și a abilităților de scris

ASTTLR are plăcere de a vă invita în data de 8 Iunie 2019, începând cu ora 09.00 la Conferința  intitulată An early assessment of language skills and literacy, prilejuită de finalizarea proiectului TALK.
Locul de desfăşurare: Amfiteatrul Roșu, Universitatea de Medicină și Farmacie Veterinară - USAMV, Calea Mănăștur nr. 3-5, Cluj-Napoca.
Participare gratuită în limita a 80 de locuri!

Programul conferinței poate fi accesat Program_8_iunie_TALK

Pentru inscrieri vă rugăm să accesați acest link. 

printer friendly {PDF=create pdf of this news item^news.45}

Programul de formare continuă certificat MEN

TULBURĂRILE DE VOCE-EVALUARE ȘI INTERVENȚIE
Read/Post Comment: 0 Posted by Trifu Raluca /  15.04.2019

Programul de formare continuă certificat MEN

TULBURĂRILE DE VOCE-EVALUARE ȘI INTERVENȚIE

SERIA I
Numărul de credite transferabile alocate: 15

Temeiul legal al organizării cursului: Acreditat prin ordin de ministru nr. 3161/13.02.2019

ORDIN privind aprobarea Metodologiei de gestionare şi arhivare a "Certificatelor de competenţe profesionale ale personalului didactic" şi a "Atestatelor de formare continuă a personalului didactic", poate fi consultată aici.

ORDIN nr. 5564 din 7 octombrie 2011 privind aprobarea Metodologiei de acreditare şi evaluare periodică a furnizorilor de formare continuă şi a programelor de formare oferite de aceştia, poate fi consultat aici.

Disciplinele incluse în cadrul programului:

- Vocea umană-coordonate bio-psihologice;
- Tulburările de voce- tipuri și caracteristici simptomatologice;
- Tulburările de voce: direcții de evaluare;
- Tulburările de voce: direcții de intervenție;
- Elemente de consiliere psihologică în contextul tulburărilor de voce.


Criterii de selecţie pentru admitere: dosar personal de înscriere și diploma de licență (la instituție de învațământ superior acreditată cf. normelor în vigoare).
Actul de studii eliberat cursantului: Atestat de Formare Continuă a Personalului Didactic şi Fişa competenţelor şi a disciplinelor/temelor

Acte necesare pentru înscriere:
• dosar plic
• adeverinţă de la instituţia de învățământ (se menţionează statutul de cadru didactic sau personal auxiliar)
• cerere prin care se solicită înscrierea la curs
• copie legalizată după diploma de licență
• copie legalizată dupa foaia matricolă
• copie legalizată după diplomă de bacalaureat
• copie dupa certificatul de naștere, xerox
• copie dupa certificatul de căsătorie(dacă este cazul), xerox
• copie după cartea de identitate (CI) Xerox
Legalizarea documentelor se face la un Notar Public sau la înscriere pe baza actelor în original și prezentarea unei copii xerox
Pentru verificarea prealabilă a documentelor toate actele necesare se trimit mai întâi în variantă electronică pe emailul ASTTLR asttlrromania@gmail.com
• Dovada achitării taxei de înscriere 700 Ron/600 Ron (pentru membrii ASTTLR și SRF taxa de înscriere este 600 Ron) - plata se efectuează în contul ASTTLR (www.asttlr.ro)Informaţii generale
Durata programului: 60 ore (activităţile se vor desfăşura modular, la sfârşit de săptămână 26 ore față-în-față și 34 ore pe platformă, în varianta online)
Credite transferabile: 15 credite
Taxa de participare: 700 Ron/600 Ron (pentru membrii ASTTLR și SRF taxa de înscriere este 600 Ron, membrii ASTTLR și SRF au prioritate la înscriere) .

Perioada înscrieri: Continuă până la formarea grupei
Locuri: 25 locuri/grupă
Pentru a derula cursurile în afara locației din Cluj trebuie să încheiem un protocol de colaborare cu o instituție din localitatea unde se derulează cursul, să acreditam locația la minister (procedură care durează cel puțin 1 lună). De asemenea, solicităm să ni se asigure cazarea și transportul pentru 4 formatori/weekend, 2 weekenduri de activitate, cursuri incepând de vineri de la ora 16-20, sâmbăta de la ora 9-18 și duminica de la ora 9-14.
printer friendly {PDF=create pdf of this news item^news.44}

Ziua europeană a terapiilor de limbaj

Tema 2019 - Comunicare în autism
Read/Post Comment: 0 Posted by Trifu Raluca /  27.02.2019
European Organisation of Speech and Language Therapists (CPLOL)
celebrează
European Day of Speech and Language Therapy


European organisation of Speech and Language Therapists (CPLOL) sărbătorește în fiecare an Ziua europeană terapiei de limbaj și de vorbire (SLT) în data de 6 martie. Scopul acestui eveniment anual este de a spori gradul de conștientizare a tulburărilor de comunicare și de înghițire, precum și importanța rolului terapeuților de limbaj.

Tema pentru anul 2019 este reprezentată de tulburările de spectru autist (TSA). În această zi, terapeuții de limbaj din întreaga Europă se vor reuni pentru a organiza ateliere de lucru, sesiuni de instruire, diseminare de informații și conferințe pentru mediatizarea TSA și pentru a sublinia rolul terapeutului de limbaj în relație cu TSA.

Michèle Kaufmann-Meyer, președintele CPLOL, a declarat: "CPLOL este încântat să sprijine comunitatea SLT în creșterea profilului de lucru cu persoanele cu TSA. Sute de evenimente vor avea loc în întreaga Europă în această zi cu scopul de a evidenția această muncă importantă și diferența pe care terapeuții de limbaj o pot face pentru aceste persoane”.

Autismul sau tulburarea de spectru autist (ASD) este o conditie care se manifestă pe tot parcursul vietii și care poate avea impact asupra tuturor aspectelor vietii ale unui copil sau a unui adult. Este cunoscută sub numele de tulburare de "spectru", deoarece există o variație largă a tipului și severității simptomelor pe care le manifestă oamenii. Deși fiecare persoană cu TSA este diferită, copiii și adulții cu autism tind să găsească dificil să perceapă lumea ca și ceilalți oameni, întâmpină dificultăți în interacțiunea socială și comunicare și le este greu să înțeleagă propriile sentimente și sentimentele altora. Persoanele cu TSA pot avea dificultăți în înțelegere, vorbire, citire și scriere.

Logopezii și terapeuții de limbaj și de vorbire sunt specializați în evaluarea și gestionarea dificultăților de limbaj, de comunicare și de înghițire. În cadrul unei echipe de profesioniști, terapeuții de limbaj și de vorbire pot contribui la un diagnostic de TSA. Aceștia pot ajuta copiii și adulții cu TSA în a dezvolta abilitățile de comunicare și sociale, pentru o funcționalitate cât mai crescută.


Cu ocazia zilei Europene a SLT, ASTTLR organizează un workshop în data de 9 martie 2019 în cadrul USAMV Cuj.
Mai multe informații puteți găsi AICI

Notă
CPLOL (Comité Permanent de Liaison des Orthophonistes / Logopèdes de l'Union Européenne or Standing Liaison Committee of Speech and Language Therapists / Logopedists in the European Union) este organizația umbrelă pentru forumul european al terapeuților de limbaj și de vorbire, care acoperă nu mai puțin de 35 de asociații profesionale din 32 de țări. CPLOL a fost creat în 1988 pentru a oferi un forum de discuții și de colaborare între asociațiile de profil la nivel internațional.
ASTTLR este organizație membră CPLOL înca din 2011, fiind singura asociație din Romania acceptată pe baza profilului ocupațional al celor înscriși, respectiv terapeuți de limbaj.

Aflați mai multe despre CPLOL here:
www.cplol.eu

Aflați mai multe despre TSA aici:
https://www.autismspeaks.org/
https://www.autism.org.uk
https://www.asha.org/public/speech/disorders/autism/
https://www.nimh.nih.gov/health/topics/autism-spectrum-disorders-asd/index.shtml
printer friendly {PDF=create pdf of this news item^news.43}
Read/Post Comment: 0 Posted by Trifu Raluca /  13.02.2019
Training course

“LINKS – Logopedists Interact for New Knowledge and Skills”


23 August – 1 September 2019
Kranevo, Bulgaria
Dear All,
We are glad to invite you to participate in International training course for speech and language therapists called “LINKS – Logopedists Interact for New Knowledge and Skills”. This training will provide you quality professional education and place to meet and work together with colleagues from 5 European countries - Lithuania, Latvia, Estonia, Romania and Bulgaria. We are confident that all this group diversity and experience with support of great trainers will lead to 9 days of learning, exchange of ideas and experiences, making contacts, partnership building, networking … and a lot of fun.
Hosting organisation
Organizer of the training course is “Youth movement for development of the rural areas in Bulgaria” /YMDRAB/. We are a non-governmental organisation created in 2008 which work on benefit of the Bulgarian rural youth including young people with communication problems. As a part of our commitment towards a more inclusive society, we would like to support the efforts of those who work with children and youngsters with speech and language disorders. In this order this is the sixth international training course which we organize on this issue and which aims increasing the vocational capacity of speech and language therapists from Eastern Europe.

Partner organisations in this project are:
  • Lithuanian Logopedists’ Association – www.logopeduasociacija.lt

  • Latvian Association of Logopedists – www.logopedi.lv

  • Estonian Logopedists´ Union – www.elu.ee

  • Association of Specialists in Speech and Language Therapy from Romania - www.asttlr.ro

Main aim
The main project aim is to provide quality training to those working with children and young people with communication problems in order to increase their professional capacity and to improve the quality of the services they provide.

During the training course the participants will:
  • -learn about the essence and applicability of different kind of methods and systems for work with young people with various communication impairments - stuttering, articulation and phonological impairments, sensory integration, use of modern information technologies, methods of prevention and early intervention, and others;

  • -develop new professional contacts with colleagues from abroad and will exchange ideas, experiences and good practices in speech and language therapy work;

  • -learn about the opportunities offered by the Erasmus+ Programme to youth workers and organisations which work with youngsters with fewer opportunities and will plan ideas for further interaction and cooperation at different levels.This project is co-funded by the Erasmus+ Programme of the European Union. The programme is administered in Bulgaria by “Human Resource Development Center”. This material reflects the views only of the author, and the European Commission, Erasmus+ Programme or the National Agency cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

printer friendly {PDF=create pdf of this news item^news.42}

Programul de formare continuă certificat MEN

INTERVENȚII LOGOPEDICE SPECIFICE: MOBILIZAREA OROFACIALĂ
Read/Post Comment: 0 Posted by Trifu Raluca /  04.01.2019

Programul de formare continuă certificat MEN


INTERVENȚII LOGOPEDICE SPECIFICE:

MOBILIZAREA OROFACIALĂ

SERIA II


Numărul de credite transferabile alocate: 15

Temeiul legal al organizării cursului: Acreditat prin ordin de ministru nr. 50026/04.09.2018

ORDIN privind aprobarea Metodologiei de gestionare şi arhivare a "Certificatelor de competenţe profesionale ale personalului didactic" şi a "Atestatelor de formare continuă a personalului didactic", poate fi consultată aici.

ORDIN nr. 5564 din 7 octombrie 2011 privind aprobarea Metodologiei de acreditare şi evaluare periodică a furnizorilor de formare continuă şi a programelor de formare oferite de aceştia, poate fi consultat aici.

Disciplinele incluse în cadrul programului:

- Mobilizarea orofacială. Aspecte teoretice
- Tulburările motorii de limbaj fără substrat neurologic (tulburarea miofuncțională, dislalia, rinolalia, dispraxia)
- Tulburările motorii de limbaj cu substrat neurologic (dizartria și afazia)
- Mobilizarea orofaciala-aspecte practice si studii de caz
- Mobilizarea orofacială și sindromul Down

Criterii de selecţie pentru admitere: dosar personal de înscriere și diploma de licență (la instituție de învațământ superior acreditată cf. normelor în vigoare).
Actul de studii eliberat cursantului: Atestat de Formare Continuă a Personalului Didactic şi Fişa competenţelor şi a disciplinelor/temelor

Acte necesare pentru înscriere:
• dosar plic
• adeverinţă de la instituţia de învățământ (se menţionează statutul de cadru didactic sau personal auxiliar)
• cerere prin care se solicită înscrierea la curs
• copie legalizată după diploma de licență
• copie legalizată dupa foaia matricolă
• copie legalizată după diplomă de bacalaureat
• copie dupa certificatul de naștere, xerox
• copie dupa certificatul de căsătorie(dacă este cazul), xerox
• copie după cartea de identitate (CI) Xerox
Legalizarea documentelor se face la un Notar Public sau la înscriere pe baza actelor în original și prezentarea unei copii xerox
Pentru verificarea prealabilă a documentelor toate actele necesare se trimit mai întâi în variantă electronică pe emailul ASTTLR asttlrromania@gmail.com
• Dovada achitării taxei de înscriere 700 Ron/600 Ron (pentru membrii ASTTLR taxa de înscriere este 600 Ron) - plata se efectuează în contul ASTTLR (www.asttlr.ro)

Depunerea dosarelor se face în programul: luni-vineri, între orele 16.30-18, pe Strada Brâncuși, nr 109, în cadrul Centrului Educațional Octofun, Cluj-Napoca, doar după o programare prealabilă printr-un email (ATENTIE! Documentele să fie scanate și NU poze după documente) la adresa asttlrromania@gmail.com

Informaţii generale
Durata programului: 60 ore (activităţile se vor desfăşura modular, la sfârşit de săptămână 26 ore față-în-față și 34 ore pe platformă, în varianta online)
Credite transferabile: 15 credite
Taxa de participare: 700 Ron/600 Ron (pentru membrii ASTTLR taxa de înscriere este 600 Ron, membrii ASTTLR au prioritate la înscriere).

Perioada înscrieri: Continuă până la formarea grupei
Locuri: 25 locuri/grupă
Pentru a derula cursurile în afara locației din Cluj trebuie să încheiem un protocol de colaborare cu o instituție din localitatea unde se derulează cursul, să acreditam locația la minister (procedură care durează cel puțin 1 lună). De asemenea, solicităm să ni se asigure cazarea și transportul pentru 4 formatori/weekend, 2 weekenduri de activitate, cursuri incepând de vineri de la ora 16-20, sâmbăta de la ora 9-18 și duminica de la ora 9-14.
printer friendly {PDF=create pdf of this news item^news.41}

Programul de formare continuă certificat MEN

APLICAȚII PEAFC: EVALUAREA ȘI ANTRENAREA FLUENȚEI ÎN VORBIRE ȘI CITIT/SCRIS
Read/Post Comment: 0 Posted by Trifu Raluca /  04.01.2019
Programul de formare continuă certificat MEN

APLICAȚII PEAFC: EVALUAREA ȘI ANTRENAREA FLUENȚEI ÎN VORBIRE ȘI CITIT/SCRIS

Seria II

Numărul de credite transferabile alocate: 20


Temeiul legal al organizării cursului: Acreditat prin ordin de ministru nr. 3904/05.06.2018

ORDIN privind aprobarea Metodologiei de gestionare şi arhivare a "Certificatelor de competenţe profesionale ale personalului didactic" şi a "Atestatelor de formare continuă a personalului didactic", poate fi consultată aici


ORDIN nr. 5564 din 7 octombrie 2011 privind aprobarea Metodologiei de acreditare şi evaluare periodică a furnizorilor de formare continuă şi a programelor de formare oferite de aceştia, poate fi consultat aici.

Disciplinele incluse în cadrul programului
- Teorii ale limbajului și comunicării- clasic și modern
- Tipologii ale tulburărilor de limbaj și comunicare
- Prevenția tulburărilor de achiziție a limbajului oral și scris/citit
- PEAFC –modalitate de evaluare în tulburările de achiziție a limbajului oral și scris citit
- Intervenția logopedică în tulburările de achiziție a limbajului oral și scris valorificând principiile PEAFC
- Tehnologiile informaționale și tulburările de achiziție a vorbirii și citit/scrisului

Criterii de selecţie pentru admitere: dosar personal de înscriere și diploma de licență (la instituție de învațământ superior acreditată cf. normelor în vigoare).
Actul de studii eliberat cursantului: Atestat de Formare Continuă a Personalului Didactic şi Fişa competenţelor şi a disciplinelor/temelor

Acte necesare pentru înscriere:

• dosar plic
• adeverinţă de la instituţia de învățământ (se menţionează statutul de cadru didactic sau personal auxiliar)
cerere prin care se solicită înscrierea la curs
• copie legalizată după diploma de licență
• copie legalizată dupa foaia matricolă
• copie legalizată după diplomă de bacalaureat
• copie dupa certificatul de naștere, xerox
• copie dupa certificatul de căsătorie(dacă este cazul), xerox
• copie după cartea de identitate (CI) Xerox

Legalizarea documentelor se face la un Notar Public sau la înscriere pe baza actelor în original și prezentarea unei copii xerox

Pentru verificarea prealabilă a documentelor toate actele necesare se trimit mai întâi în variantă electronică (ATENTIE! Documentele să fie scanate și NU poze după documente) pe emailul ASTTLR asttlrromania@gmail.com
• Dovada achitării taxei de înscriere 700 Ron/600 Ron (pentru membrii ASTTLR taxa de înscriere este 600 Ron) - plata se efectuează în contul ASTTLR (www.asttlr.ro)

• Depunerea dosarelor se face în programul: luni-vineri, între orele 16.30-18, pe Strada Brâncuși, nr 109, în cadrul Centrului Educațional Octofun, Cluj-Napoca, după o programare prealabilă printr-un email la adresa asttlrromania@gmail.com

Informaţii generale
Durata programului: 84 ore (activităţile se vor desfăşura modular, la sfârşit de săptămână 32 ore față-în-față și 52 ore pe platformă, în varianta online)
Credite transferabile: 20
Taxa de participare: 700 Ron/600 Ron (pentru membrii ASTTLR taxa de înscriere este 600 Ron, membrii ASTTLR au prioritate la înscriere).

Perioada înscrieri: Continuă până la formarea grupei
Locuri: 25 locuri/grupă


Pentru a derula cursurile în afara locației din Cluj trebuie să încheiem un protocol de colaborare cu o instituție din localitatea unde se derulează cursul, să acreditam locația la minister (procedură care durează cel puțin 1 lună). De asemenea, solicităm să ni se asigure cazarea și transportul pentru 4 formatori/weekend, 2 weekenduri de activitate, cursuri incepând de vineri de la ora 16-20, sâmbăta de la ora 9-18 și duminica de la ora 9-14.
printer friendly {PDF=create pdf of this news item^news.40}
Read/Post Comment: 0 Posted by Trifu Raluca /  16.10.2018
printer friendly {PDF=create pdf of this news item^news.39}

Programul de formare continuă certificat MEN

CURS - INTERVENȚII LOGOPEDICE SPECIFICE: MOBILIZAREA OROFACIALĂ
Read/Post Comment: 0 Posted by Trifu Raluca /  07.10.2018

Programul de formare continuă certificat MEN


INTERVENȚII LOGOPEDICE SPECIFICE:

MOBILIZAREA OROFACIALĂ

Numărul de credite transferabile alocate: 15

Temeiul legal al organizării cursului: Acreditat prin ordin de ministru nr. 50026/04.09.2018

ORDIN privind aprobarea Metodologiei de gestionare şi arhivare a "Certificatelor de competenţe profesionale ale personalului didactic" şi a "Atestatelor de formare continuă a personalului didactic", poate fi consultată aici.

ORDIN nr. 5564 din 7 octombrie 2011 privind aprobarea Metodologiei de acreditare şi evaluare periodică a furnizorilor de formare continuă şi a programelor de formare oferite de aceştia, poate fi consultat aici.

Disciplinele incluse în cadrul programului:

- Mobilizarea orofacială. Aspecte teoretice
- Tulburările motorii de limbaj fără substrat neurologic (tulburarea miofuncțională, dislalia, rinolalia, dispraxia)
- Tulburările motorii de limbaj cu substrat neurologic (dizartria și afazia)
- Mobilizarea orofaciala-aspecte practice si studii de caz
- Mobilizarea orofacială și sindromul Down

Criterii de selecţie pentru admitere: dosar personal de înscriere și diploma de licență (la instituție de învațământ superior acreditată cf. normelor în vigoare).
Actul de studii eliberat cursantului: Atestat de Formare Continuă a Personalului Didactic şi Fişa competenţelor şi a disciplinelor/temelor

Acte necesare pentru înscriere:
• dosar plic
• adeverinţă de la instituţia de învățământ (se menţionează statutul de cadru didactic sau personal auxiliar)
• cerere prin care se solicită înscrierea la curs
• copie legalizată după diploma de licență
• copie legalizată dupa foaia matricolă
• copie legalizată după diplomă de bacalaureat
• copie dupa certificatul de naștere, xerox
• copie dupa certificatul de căsătorie(dacă este cazul), xerox
• copie după cartea de identitate (CI) Xerox
Legalizarea documentelor se face la un Notar Public sau la înscriere pe baza actelor în original și prezentarea unei copii xerox
Pentru verificarea prealabilă a documentelor toate actele necesare se trimit mai întâi în variantă electronică pe emailul ASTTLR asttlrromania@gmail.com
• Dovada achitării taxei de înscriere 700 Ron/600 Ron (pentru membrii ASTTLR taxa de înscriere este 600 Ron) - plata se efectuează în contul ASTTLR (www.asttlr.ro)

Depunerea dosarelor se face în programul: luni-vineri, între orele 16.30-18, pe Strada Brâncuși, nr 109, în cadrul Centrului Educațional Octofun, Cluj-Napoca, doar după o programare prealabilă printr-un email la adresa asttlrromania@gmail.com

Informaţii generale
Durata programului: 60 ore (activităţile se vor desfăşura modular, la sfârşit de săptămână 26 ore față-în-față și 34 ore pe platformă, în varianta online)
Credite transferabile: 15 credite
Taxa de participare: 700 Ron/600 Ron (pentru membrii ASTTLR taxa de înscriere este 600 Ron, membrii ASTTLR au prioritate la înscriere).

Perioada înscrieri: Continuă până la formarea grupeiLocuri: 25 locuri/grupă
Pentru a derula cursurile în afara locației din Cluj trebuie să încheiem un protocol de colaborare cu o instituție din localitatea unde se derulează cursul, să acreditam locația la minister (procedură care durează cel puțin 1 lună). De asemenea, solicităm să ni se asigure cazarea și transportul pentru 4 formatori/weekend, 2 weekenduri de activitate, cursuri incepând de vineri de la ora 16-20, sâmbăta de la ora 9-18 și duminica de la ora 9-14.
printer friendly {PDF=create pdf of this news item^news.38}
Read/Post Comment: 0 Posted by Trifu Raluca /  23.09.2018

Prevenția în contextul tulburărilor de scris-cititASTTLR în parteneriat cu USAMV vă invită la Conferința cu titlul „Prevenția în contextul tulburărilor de scris-citit”, Sâmbătă 6 Octombrie 2018.
Pentru înscrieri vă rugăm să completați formularul următor:

https://goo.gl/forms/uYlkOex33dkPoqeq2
VĂ AȘTEPTĂM!
printer friendly {PDF=create pdf of this news item^news.37}
Go to page  1 2 3 4 5 6