Read/Post Comment: 0 Posted by traluca /  06.03.2023
Ziua Europeană a Terapiei de Limbaj și de VorbireÎn fiecare an, în 6 MARTIE, European Speech and Language Therapy Association (ESLA) sărbătorește Ziua Europeană a Terapiei de Limbaj și de Vorbire, deoarece această zi marchează aniversarea înființării acestei organizații la nivel european. În această zi logopezii din întreaga Europă se reunesc pentru a organiza ateliere de lucru, cursuri de formare și conferințe de presă.
Campania anuală a ESLA are ca scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la tulburările de comunicare și deglutiție, precum și la rolul logopezilor. Tema pentru 2023 este „Rolul logopedului în îngrijirea critică și în medicina de urgență".
Norma Camilleri, președintele ESLA, afirmă că logopezii au o contribuție importantă în cadrul echipelor multidisciplinare care lucrează în mediile de îngrijire critică, în servicii precum Unitățile de Terapie Intensivă, Unitățile de Terapie Intensivă Neonatală, Centrele de Traumatologie, Unitățile de Urgență etc. Rolul logopedului este esențial în identificarea și tratarea tulburărilor de deglutiție și a tulburărilor cognitiv-comunicaționale, care sunt foarte frecvente la pacienții aflați în stare critică. Cu toate acestea, prezența logopezilor în unitățile de urgență și de terapie intensivă nu este uniformă în Europa. ESLA invită autoritățile din domeniul sănătății și părțile interesate să se angajeze să ofere asistență logopedică tuturor cetățenilor europeni, oricând și oriunde este nevoie, inclusiv în zona de îngrijire critică.
În acest an, European Speech and Language Therapy Association (ESLA) va sărbători Ziua Europeană a Terapiei de Limbaj și de Vorbire prin organizarea unui eveniment online gratuit de tip webinar sâmbătă, 11 martie 2023, la ora 10.00 CET. Înscrierile sunt deschise prin intermediul următorului link: https://www.eventbrite.com/e/537903723517
Webinarul va fi prezentat de Dr. Jackie McRae, SLT din Regatul Unit al Marii Brianii, care are peste 30 de ani de experiență în terapia cu adulții cu disfagie dobândită complexă în unități de terapie critică generală și de specialitate.
ASTTLR organizează luni, 6 martie de la ora 19:00 un webinar/activitate practica-administrativă, pe ZOOM, online sincron. Evenimentul este dechis membrilor ASTTLR, iar link-ul este primit pe email.

ESLA, European Speech and Language Therapy Association, este principala organizație care reprezintă profesia de logopedie și logopedie în Europa. În calitate de voce autorizată a profesiei în Europa, ESLA susține interesele comune a treizeci și două de asociații cu un total de peste 40.000 de membri, din douăzeci și nouă de țări. Prin acțiunile sale, ESLA își propune să crească vizibilitatea și gradul de conștientizare a terapiei logopedice, prin promovarea activă a profesiei și protejarea standardelor profesionale și educaționale

printer friendly {PDF=create pdf of this news item^news.77}