Sărbători luminate

22 aprilie 2022
Read/Post Comment: 0 Posted by traluca /  22.04.2022
Vă dorim Sărbători luminate cu multă pace, liniște și bucuria timpului petrecut în familie!
Echipa ASTTLR

printer friendly {PDF=create pdf of this news item^news.70}
Read/Post Comment: 0 Posted by traluca /  16.04.2022
Azi celebrăm Ziua Interațională a Vocii - http://world-voice-day.org/

Vocea fiecăruia dintre noi este foarte importantă și trebuie să o prețuim!

Pentru a marca această zi vă punem la dispoziție un program de 5 minute în scop profilactic și/sau recuperatoriu!


printer friendly {PDF=create pdf of this news item^news.69}
Read/Post Comment: 0 Posted by traluca /  21.03.2022
ASTTLR anunță lansare Seriei de workshop-uri pentru dezvoltarea profesională continuă cu titlul:

Specificul abordării logopedice în diferite contexte diagnostice - modele de terapie și intervenție.

Seria cuprinde 4 workshop-uri care se vor desfășura prin platforma Zoom după cum urmează:
  • Workshop 1 – 02 Aprilie 2022 – Provocări în contextul TSA – de la vârsta copilăriei la viața de adult – Lector invitat: Dorina Talaș
    Workshop 2 – 14 Mai 2022 – Apraxia verbală- evaluare și intervenție – Lector invitat: Antonela Chezan
    Workshop 3 – 02 Iunie 2022 – Stuttering therapy in children – Lector invitat: Vilma MAKAUSKIENE
    Workshop 4 – 1 Septembrie 2022 – Terapia auditiv-verbală. Aplicații în contextul implantării cohleare – Lector invitat: Mihaela Coca
Evenimentul este gratuit pentru membrii ASTTLR și contra cost pentru non- membri.
Înscrierea se face de pentru întreaga serie de workshop-uri. Se acordă diplomă de participare certificată ASTTLR.

Pentru înscriere vă rugăm să completați următorul formular.
printer friendly {PDF=create pdf of this news item^news.68}

Ziua Europeană a terapiei de limbaj și de vorbire - 6 Martie 2022

Tema: Terapia tulburărilor de limbaj și de vorbire de-a lungul vieții
Read/Post Comment: 0 Posted by traluca /  05.03.2022
Ziua Europeană a terapiei de limbaj și de vorbire - 6 Martie 2022

ASTTLR sub cupola The European Speech and Language Therapy Association (ESLA) celebrează Ziua Europeană a Terapiei de limbaj și de vorbire în data de 6 Martie 2022.
European Speech and Language Therapy Association (ESLA) va sărbători Ziua europeană a terapiei tulburărilor de limbaj și de vorbire pe 6 martie 2022. Scopul acestui eveniment anual este acela de a crește gradul de conștientizare cu privire la tulburările de comunicare și de deglutiție, precum și rolul terapeuților de limbaj. Tema propusă pentru 2022 este Terapia vorbirii și a limbajului de-a lungul vieții. În această zi, terapeuții de limbaj din toată Europa se vor uni pentru a organiza ateliere, sesiuni de formare, discuții media și conferințe spre a face public modul în care terapia tulburărilor de limbajul și de vorbire și este esențială pentru toate grupele de vârstă.

Norma Camilleri, Președintele ESLA, declara că prin această temă dorim să evidențiem faptul că terapia tulburărilor de limbaj și de vorbire poate fi eficientă pe toată durata vieții. „Dificultățile de comunicare și de deglutiție nu au nicio barieră de vârstă. Asemănător, profesia noastră nu poate avea o barieră de vârstă. Ne dorim ca orice persoană cu o tulburare de comunicare sau de deglutiție să fie conștientă de faptul că poate solicita ajutor de la un terapeut de limbaj/logoped la orice vârstă. Această temă va fi, de asemenea, subliniată în cadrul viitorului Congres - ediția a XI-a, care va avea loc la Salzburg, Austria, în perioada 26-28 mai 2022. Acest congres va prezenta noi frontiere în terapia vorbirii și limbajului din toate aspectele practicii, cercetării și educației. Cu ocazia sărbătoririi din acest an a Zilei Europene a SLT, dorim să subliniem rolul pe care terapeuții de limbaj îl poate juca în calitatea vieții unui individ, în orice moment.”

Terapia tulburărilor de limbajului și de vorbire (SLT) sau logopedia cum este ea cunoscută în România este o profesie relativ nouă, care a crescut rapid în dimensiune, amploare și reputație în ultimul secol. Practicienii terapiei de limbaj și vorbire lucrează cu persoane de toate vârstele care au dificultăți de comunicare și/sau de deglutiție dintr-o serie de cauze și afecțiuni. Ca disciplină științifică, este esențial să putem demonstra că toate aspectele practicii profesionale SLT sunt susținute de dovezi științifice solide, furnizate în cadrul serviciilor care au fost dezvoltate pentru a satisface nevoile și contextele respective ale populației.


Cu acest prilej, pentru a marca Ziua Europeană a terapiei tulburărilor de limbaj și de vorbire, ASTTLR vă invită să participați la următoarele evenimente:
1. Campania de Evaluare gratuită în cabinetele logopedice. Pentru a verifica disponibilitatea, accesați lista cabinetelor participante, accesând următorul link: https://cutt.ly/YAsPnAF
Precizare: programările sunt gestionate de cabinete/participanții la campanie.
2. Webinar-ul ESLA organizat cu prilejul zilei SLT. Webinar-ul se va desfășura în data de 5 martie 2022, începând cu ora 9.30 CET, adică ora 10.30 ora României. Pot participa la acest eveniment membrii ESLA (membrii ASTTLR) și non membrii în limita locurilor disponibile.

Pentru înscrieri accesați link-ul https://www.eventbrite.com/e/264011183557

ESLA este o organizație care reprezintă profesia de logoped și terapia limbajului în Europa. În calitate de reprezentant al profesiei în Europa, ESLA sprijină interesele comune a treizeci și una de asociații, cu un total de peste 40.000 de membri din douăzeci și opt de țări. Prin acțiunile sale, ESLA își propune să crească vizibilitatea și gradul de conștientizare a terapiei tulburărilor de limbaj și vorbire/logopediei, prin promovarea activă a profesiei și protejarea standardelor profesionale și educaționale.

printer friendly {PDF=create pdf of this news item^news.67}
Read/Post Comment: 0 Posted by traluca /  03.02.2022
Conferința Națională cu participare internațională- Terapia tulburărilor de limbaj – provocări interdisciplinare


ASTTLR în colaborare cu Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Departamentul de Psihopedagogie Specială, Inspectoratul Școlar Județean Cluj și sub cupola ESLA – EUROPEAN SPEECH AND LANGUAGE THERAPY ASSOCIATION are plăcerea de a vă invita să luați parte primul eveniment important din acest an, Conferința Națională cu Participare Internațională

Conferința se intitulează Terapia tulburărilor de limbaj – provocări interdisciplinare.

PROGRAMUL CONFERINȚEI


Pentru înscrieri vă rugăm să folosiți link-ul acesta https://cutt.ly/kORc3Zf sau să scanați codul QR


printer friendly {PDF=create pdf of this news item^news.66}
Read/Post Comment: 0 Posted by traluca /  24.12.2021
printer friendly {PDF=create pdf of this news item^news.65}
Read/Post Comment: 0 Posted by traluca /  27.08.2021


LOGOPEDIA ȘI PRACTICA LOGOPEDICĂ
Conferința națională cu participare internațională


ASTTLR în colaborare cu Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Departamentul de Psihopedagogie Specială, Departamentul de Pregătire Didactică USAMV și Casa Corpului Didactic Cluj are plăcerea de a vă invita să luați parte la un nou eveniment important din acest an, Conferința Națională cu Participare Internațională

Conferința se intitulează Logopedia și Practica LogopedicăPentru înscrieri vă rugăm să completați formularul de mai jos.
Vă așteptăm cu drag!

Evenimentul este gratuit pentru membrii ASTTLR și masteranzii/studenții FPSE UBB și contra cost pentru non-membri. Taxa de 100 de lei se achită în contul ASTTLR . Date ASTTLR:CUI 28916696. Cont bancar Ro03 BTRL 0130 1205 E819 63XX, deschis la Banca Transilvania.printer friendly {PDF=create pdf of this news item^news.64}
Read/Post Comment: 0 Posted by traluca /  10.06.2021


TULBURĂRILE DE DEZVOLTARE: VORBIRE - LIMBAJ - ACHIZIȚII ȘCOLARE
Conferința națională cu participare internațională


ASTTLR în colaborare cu Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Departamentul de Psihopedagogie Specială are plăcerea de a vă invita să luați parte la un nou eveniment important din acest an, Conferința Națională cu Participare Internațională

Conferința se intitulează Tulburările de dezvoltare: Vorbire - Limbaj - Achiziții școlarePentru înscrieri vă rugăm să completați formularul de mai jos.
Vă așteptăm cu drag!

Evenimentul este gratuit pentru membrii ASTTLR și masteranzii/studenții FPSE UBB și contra cost pentru non-membri. Taxa se achită în contul ASTTLR . Date ASTTLR:CUI 28916696. Cont bancar Ro03 BTRL 0130 1205 E819 63XX, deschis la Banca Transilvania.


printer friendly {PDF=create pdf of this news item^news.63}

APLICAȚII INTERACTIVE ȘI DEZVOLTAREA COMPETENȚELOR DIGITALE

Programul de formare continuă certificat MEN. Seria I
Read/Post Comment: 0 Posted by traluca /  30.04.2021
Programul de formare continuă certificat MEN
APLICAȚII INTERACTIVE ȘI DEZVOLTAREA COMPETENȚELOR DIGITALE
SERIA I


Numărul de credite transferabile alocate: 15
Temeiul legal al organizării cursului: Acreditat prin ordin de ministru nr. O.M. 3559/29.03.2021
ORDIN privind aprobarea Metodologiei de gestionare şi arhivare a "Certificatelor de competenţe profesionale ale personalului didactic" şi a "Atestatelor de formare continuă a personalului didactic", poate fi consultată aici.
ORDIN nr. 5564 din 7 octombrie 2011 privind aprobarea Metodologiei de acreditare şi evaluare periodică a furnizorilor de formare continuă şi a programelor de formare oferite de aceștia, poate fi consultat aici.

Disciplinele incluse în cadrul programului
 Tehnologia informației și comunicării – fundamentări teoretice
 Tehnologia informației și comunicării – mijloc și metodă educațională
 Aplicații practice ale utilizării tehnologiilor informaționale în mediul educational (www.padlet.com, www.sli.do, ClassDojo, www.mentimeter.com, aplicații Google, www.cubulet.ro, aplicația Touch Typing Study!, Speechnotes, StoryJumper, https://whiteboard.fi etc.)

Competențe
 Dezvoltarea competențelor și aptitudinilor digitale prin elaborarea unor resurse digitale corelate cu obiectivele învățării.
 Utilizarea conceptelor și teoriilor cheie din domeniul tehnologiilor informaționale în context educațional.
 Utilizarea conceptelor și teoriilor cheie din domeniul tehnologiilor informaționale în context educațional.
Criterii de selecție pentru admitere: dosar personal de înscriere și diploma de licență (la instituție de învățământ superior acreditată cf. normelor în vigoare).
Actul de studii eliberat cursantului
 Atestat de Formare Continuă a Personalului Didactic
 Fișa competențelor şi a disciplinelor/temelor

Acte necesare pentru înscriere
 adeverință de la instituția de învățământ (se menționează statutul de cadru didactic sau pers.aux.)
 copie scanata diploma de licență
 copie scanata foaia matricolă
 copie scanata diplomă de bacalaureat
 copie scanata certificatul de naștere, xerox
 copie scanata certificatul de căsătorie(dacă este cazul), xerox
 copie scanata cartea de identitate (CI) Xerox

ÎNSCRIERI ACCESÂND LINK-UL
https://forms.gle/QdxwkQ6sFVmGEwTB7
Dovada achitării taxei de înscriere 700 Ron/600 Ron (pentru membrii ASTTLR taxa de înscriere este 600 Ron) - plata se efectuează în contul ASTTLR Ro03BTRL01301205E81963XX, deschis la Banca Transilvania www.asttlr.ro
Taxa se poate achita în 2 rate.


INFORMAŢII GENERALE
Durata programului: 60 ore (activităţile se vor desfăşura modular, la sfârşit de săptămână 30 ore on line sincron și 30 ore pe platformă, în varianta online)
Perioada de formare – IUNIE-IULIE 2021.
Zilele de formare: Vineri, Sâmbătă, Duminică
Credite transferabile: 15 credite
Taxa de participare: 700 Ron/600 Ron (pentru membrii ASTTLR taxa de înscriere este 600 Ron)
Perioada înscrieri: Continuă până la formarea grupei
Locuri: 35 locuri/grupăprinter friendly {PDF=create pdf of this news item^news.62}
Read/Post Comment: 0 Posted by traluca /  15.04.2021
Programul de formare continuă certificat MEN
TULBURĂRILEDE VOCE-EVALUARE ȘI INTERVENȚIE
SERIA II


Conștientizăm Ziua Internațională la vocii și anunțăm înscrieri pentru cursul TULBURĂRILEDE VOCE-EVALUARE ȘI INTERVENȚIE
Numărul de credite transferabile alocate: 15
Temeiul legal al organizării cursului: Acreditat prin ordin de ministru nr. 3161/13.02.2019
ORDIN privind aprobarea Metodologiei de gestionare şi arhivare a "Certificatelor de competenţe profesionale ale personalului didactic" şi a "Atestatelor de formare continuă a personalului didactic", poate fi consultată aici.

ORDIN nr. 5564 din 7 octombrie 2011 privind aprobarea Metodologiei de acreditare şi evaluare periodică a furnizorilor de formare continuă şi a programelor de formare oferite de aceştia, poate fi consultat aici.
Disciplinele incluse în cadrul programului
 Vocea umană-coordonate bio-psihologice;
 Tulburările de voce- tipuri și caracteristici simptomatologice;
 Tulburările de voce: direcții de evaluare;
 Tulburările de voce: direcții de intervenție;
 Elemente de consiliere psihologică în contextul tulburărilor de voce.
Criterii de selecție pentru admitere: dosar personal de înscriere și diploma de licență (la instituție de învățământ superior acreditată cf. normelor în vigoare).
Actul de studii eliberat cursantului
 Atestat de Formare Continuă a Personalului Didactic
 Fișa competențelor şi a disciplinelor/temelor
Acte necesare pentru înscriere
 adeverință de la instituția de învățământ (se menționează statutul de cadru didactic sau personal auxiliar)
 copie scanata diploma de licență
 copie scanata foaia matricolă
 copie scanata diplomă de bacalaureat
 copie scanata certificatul de naștere, xerox
 copie scanata certificatul de căsătorie(dacă este cazul), xerox
 copie scanata cartea de identitate (CI) Xerox

ÎNSCRIERI ACCESÂND LINK-UL
https://forms.gle/PTQGW4HGc7NSSzQN8
Dovada achitării taxei de înscriere 700 Ron/600 Ron (pentru membrii ASTTLR și SRF taxa de înscriere este 600 Ron) - plata se efectuează în contul ASTTLR Ro03 BTRL 0130 1205 E819 63XX, deschis la Banca Transilvania www.asttlr.ro
Taxa se poate achita în 2 rate.
INFORMAŢII GENERALE
Durata programului: 60 ore (activităţile se vor desfăşura modular, la sfârşit de săptămână 30 ore on line sincron și 30 ore pe platformă, în varianta online)
Perioada de formare –MAI – IUNIE 2021.
Zilele de formare: Vineri, Sâmbătă, Duminică
Credite transferabile: 15 credite
Taxa de participare: 700 Ron/600 Ron
 pentru membrii ASTTLR și SRF taxa de înscriere este 600 Ron.
Perioada înscrieri: Continuă până la formarea grupei
Locuri: 25 locuri/grupă

printer friendly {PDF=create pdf of this news item^news.61}
Go to page  1 2 3 4 5 6 7